search

VEGAN BANANA BREAD (ΜΕ ΜΟΝΟ 5 ΥΛΙΚΑ)

Αυτή είναι η βασική συνταγή για οποιοδήποτε banana bread! Μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας αποξηραμένα φρούτα, όπως σταφίδες ή βερίκοκα, τα αγαπημένα σας μπαχαρικά (όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο) ή ακόμα ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού για έξτρα γεύση.



Υλικά

  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 75 γρ. ηλιέλαιο, συν έξτρα για την φόρμα του κέικ
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη (ή μέλι)
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  
  • 2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  • Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες.
  • Πεοσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μέλι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και ανακατεύουμε καλα.
  • Ψήνουμε σε φόρμα για κέικ, που έχουμε λαδώσει πρώτα, για 20 λεπτά.
  • Ελέγχουμε το κέικ και αν έχει αρχίσει να «αρπάζει» το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ή ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι πριν το κόψουμε. Φυσικά είναι νόστιμο όταν είναι φρεσκοψημένο, αλλά και την επόμενη μέρα παραμένει υπέροχο και ζουμερό.
Tip: Αν θέλουμε το καλύπτουμε με σοκολατένιο γλάσο! 
Cool Artisan