search

Βασική Συνταγή για Χούμους

Το χούμους υπάρχει σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές σε όλες τις χώρες από την Ανατολή έως τη Δύση και μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα μπαχαρικά όπως κύμινο, κόλιανδρο, πάπρικα, τσίλι ή σουμάκ. Μπορούμε επίσης να το συναντήσουμε αναμεμιγμένο με κόκκινη πιπεριά, λιαστή ντομάτα, ή ακόμα και με καραμελωμένο κρεμμύδι, στην Ευρώπη.
Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις βήμα βήμα τη βασική εκδοχή του.
Διάβασε επίσης

 



Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα, άβραστα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 150 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (συν έξτρα για το σερβίρισμα)
  • 1-2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 κτγ κύμινο
  • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • πιπέρι
  • κόλιανδρο ή μαϊντανό (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
  • μπούκοβο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάζουν σε ένα μπολ με κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε.  Σταδιακά προσθέτουμε λίγο έξτρα νερό, περίπου 80-100 ml.
  • Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί και γίνει λείο και απαλό, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο
  • Σερβίρουμε με έξτρα το ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.
Cool Artisan