search

Εύκολοι και υγιεινοί τρόποι να παίξεις με το χούμους


Πάντα τα καλοκαίρια ψάχνω ωραίους τρόπους να κρατάω τα όσπρια στη διατροφή μου και να μην τα εγκαταλείπω για όλο το καλοκαίρι που στην Ελλάδα κρατάει 6 μήνες. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να παίξω με το κλασικό χούμους, δηλαδή το πουρέ ρεβυθιών και να τον ανακατέψω με άλλα υλικά προκειμένου να του δώσω χρώμα και να τον κάνω πιο “θελκτικό” στο τραπέζι.
Το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι με δικαίωσε γιατί ακόμα και όσοι δεν τρώνε χούμους ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και μπήκαν στον πειρασμό να δοκιμάσουν. Έκανα δύο παραλλαγές: με πατζάρι και με βασιλικό. Στην πρώτη εκδοχή με το πατζάρι το χρώμα σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις ενώ στη δεύτερη με το βασιλικό η γεύση και η υφή θύμιζε πολύ το πέστο βασιλικού.

P.S. Θα δοκιμάσω άμεσα και άλλες ιδέες όπως με καρότο και πιπεριά.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή για χούμους.

Χούμους με πατζάρι

  • 2 κούπες χούμους
  • 2 πατζάρια μέτριου μεγέθους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα πατζάρια σε αλουμινόχαρτο, τα λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Βάζουμε τα πατζάρια και το χούμους στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.

Χούμους με βασιλικό

Υλικά

  • 1 ματσάκι βασιλικό (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κούπες χούμους

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα φύλλα του βασιλικού και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.

 



Cool Artisan