To χούμους με γεύσεις είναι η πλέον αγαπημένη μου “τάση” για τη σεζόν! Δίνει χρώμα σε ένα πολύ αγαπημένο πιάτο, γεμίζει τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά και σε χορταίνει (φουλ)!!!
Σήμερα του δίνω πράσινο χρώμα με βρασμένο μπρόκολο συνδυάζοντας 2 αγαπημένα super foods σε ένα πιάτο! Αυτό το μπολ λειτουργεί τέλεια σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι με κρεατικά ή ζυμαρικά ενώ μπορεί να συνοδεύσει και το μεσημεριανό σου όπως κοτόπουλο, μπιφτέκια ή σαλάτα για το ταπεράκι της δουλειάς.
Διάβασε ακόμη:
- Εύκολοι και υγιεινοί τρόποι να παίξεις με το χούμους
- Μπιφτέκια κινόα με χούμους παντζάρι
- Βασική συνταγή για χούμους
Υλικά
- 400 γρ. ρεβύθια, βρασμένα
- 2 μπουκέτα μπρόκολο βρασμένο
- 4 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 6 κ.γ. παρθένο ελαιόλαδο (συν έξτρα για ράντισμα)
- 3½ κ.σ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
- πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
- κόλιανδρο ή μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τα ρεβύθια σε κρύο νερό και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο (σε φουντάκια), το ταχίνι, τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι, το χυμό λεμόνι και λίγες κουταλιές της σούπας νερό. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
- Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί και γίνει λείο και απαλό, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Ραντίζουμε από πάνω με έξτρα ελαιόλαδο και προαιρετικά με καπνιστή πάπρικα