search

Μπιφτέκια κινόα με χούμους Πατζάρι

Τα μπιφτέκια κινόα είναι ίσως η πιο υγιεινή και χορταστική εναλλακτική που μπορείς να έχεις για ένα χορταστικό μεσημεριανό! Μπορείς εύκολα να τα φτιάξεις και να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη μέχρι και τρείς μήνες.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για χούμους πατζάρι.

 



Υλικά

  • 1/2 κούπα κινόα
  • 1 κούπα ρεβίθια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
  • πιπέρι καγιέν (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια απο το προηγούμενο βράδυ και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (45-60 λεπτά).
  • Θα βγουν περίπου 2 κούπες βρασμένα ρεβίθια.
  • Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στην κουζινομηχανή (ή στο multi, σε δόσεις).
  • Βραζουμε την κινόα με διπλάσια ποσότητα νερού μέχρι να ρουφήξει όλο το νερό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας, καπακώνουμε και αφήνουμε την στην άκρη. Θα βγουν περίπου 1 3/4 κούπες βρασμένη κινόα.
  • Περνάμε τα λαχανικά από τον τρίφτη και τα τρίβουμε σαν τυρί
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμ τα λαχανικά για 5 λεπτά ή μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους. Καρυκεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα αλεσμένα ρεβίθια και την κινόα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα πατάμε με την παλάμη για να γίνουν μπιφτεκάκια. στη συνέχεια τα ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Cool Artisan