Το χούμους είναι για την κουζίνα ένα υπέροχος καμβάς που μπορείς να δέσεις με όλα τα αγαπημένα σου λαχανικά όπως είναι το παντζάρι ή το μπρόκολο. Σήμερα του δίνω βελούδινη υφή και φρουτένια γεύση προσθέτοντας κολοκύθα.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 200 γρ βρασμένα ρεβίθια
- 150 γρ ψίχα κολοκύθας καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ κύμινο
- 1 κτσ ταχίνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 Ρόδι
- Μαϊντανός
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- αραβικές πίτες
Εκτέλεση
- Τυλίγουμε την κολοκύθα σε λαδόκολλα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
- Μόλις βγει από το φούρνο η κολοκύθα πρέπει να είναι εντελώς μαλακή, χωρίς να έχει καεί στις άκρες.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περίπου 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε ένα μπολ με λίγο ρόδι, φρέσκο μαϊντανό, μπούκοβο και αραβικές πίτες