search

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Το χούμους είναι για την κουζίνα ένα υπέροχος καμβάς που μπορείς να δέσεις με όλα τα αγαπημένα σου λαχανικά όπως είναι το παντζάρι ή το μπρόκολο. Σήμερα του δίνω βελούδινη υφή και φρουτένια γεύση προσθέτοντας κολοκύθα.

Διάβασε Επίσης:

 



Υλικά

  • 200 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 150 γρ ψίχα κολοκύθας καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ κύμινο
  • 1 κτσ ταχίνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 1/4 Ρόδι
  • Μαϊντανός
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • αραβικές πίτες

Εκτέλεση

  • Τυλίγουμε την κολοκύθα σε λαδόκολλα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
  • Μόλις βγει από το φούρνο η κολοκύθα πρέπει να είναι εντελώς μαλακή, χωρίς να έχει καεί στις άκρες.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περίπου 4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε ένα μπολ με λίγο ρόδι, φρέσκο μαϊντανό, μπούκοβο και αραβικές πίτες
Cool Artisan