search

8 λαχταριστές και δυναμωτικές συνταγές με σπανάκι

Το σπανάκι είναι μια πραγματική διατροφική δύναμη, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. H νοστιμιά του το καθιστά ένα υπέροχο συστατικό για γρήγορα και νόστιμα μαγειρέματα.

Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και συμβάλλουν στη μείωση της βλάβης που προκαλεί. Είναι πλούσιο στα καροτενοειδή ζεαξανθίνη και λουτεΐνη που βοηθούν στην υγεία των ματιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες νιτρικών αλάτων, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη βελτίωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και ένα κρίσιμο μέταλλο για το νευρικό σύστημα, την καρδιά και τους μύες. Περιέχει φυλλικό οξύ, ζωτικής σημασίας για τις έγκυες γυναίκες και απαραίτητη για τη φυσιολογική κυτταρική λειτουργία και την ανάπτυξη των ιστών. Τέλος, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και φυτικό σίδηρο, την πιο γνωστή διατροφική ιδιότητά του.

Κάνε κλικ πάνω στον τίτλο της συνταγής για να τη δεις αναλυτικά:

Πένες με φέτα και σπανάκι

Veganuary ‘24 ep.9: Ζυμαρικά με σπανάκι και ντομάτα

Λαζάνια με φέτα και σπανάκι

Σουφλέ ζυμαρικών με τυρί cottage και σπανάκι

Σούπα φακές με σπανάκι

Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και σπανάκι

Νιόκι ογκρατέν με σπανάκι



Cool Artisan