search

Σουφλέ ζυμαρικών με τυρί cottage και σπανάκι

Cottage κ αυγά δίνουν μια βελούδινη κρέμα και σε συνδυασμό με το σπανάκι φτιάχνουν ένα υπέροχο σουφλέ! Χαμηλό σε θερμίδες, φουλ σε πρωτεΐνη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική συνταγή με την κρέμα γάλακτος.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 500 γρ. τυρί cottage
  • 3 αυγά
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • 350 γρ. σπανάκι φρέσκο (πλυμμένο, κομμένο)
  • 250 γρ. πένες
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (light)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αυγά με το cottage.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδο.
  • Μόλις πιει το σπανάκι τα υγρά του προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και την κρέμα cottage
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί 25 εκ. x 35 εκ.
  • Προσθέτουμε τριμμένο τυρί από πάνω
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε ζεστό.
Cool Artisan