search

Λαζάνια με φέτα και σπανάκι

Μια απολαυστική συνταγή για κάθε γιορτινό τραπέζι! Σου δείχνω την πολύ εύκολη μπεσαμέλ με κορν φλάουρ αντί για την κλασική συνταγή που θα σου πετύχει ακόμα κι αν δεν έχεις μπει ποτέ στην κουζίνα. 

Tip: Χρησιμοποιώ κατεψυγμένο σπανάκι γιατί μου γλυτώνει χρόνο από την προετοιμασία κ μπορώ πάντα να κρατήσω όσο περισσέψει για την επόμενη συνταγή μου.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για το σπανάκι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο
  • 300 γρ φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κγ παπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. μοτσαρέλα κίτρινη τριμμένη
  • 2 αβγά
Για το ψήσιμο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα κίτρινη τριμμένη

Εκτέλεση

Για το σπανάκι
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί και να χάσει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε κι αποσύρουμε.
Για τη μπεσαμέλ
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • Ανακατεύουμε συνεχόμενα, με γρήγορες κινήσεις με ένα αυγοδάρτη
  • Μόλις αρχίζει να δένει προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και συνεχίζουμε το γρήγορο ανακάτεμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε και μόλις λιώσει κι ενσωματωθεί στο μίγμα αποσύρουμε.
Για το στήσιμο (χρησιμοποιούμε ένα ταψί 25 εκ. x 35 εκ.)
  • Βάζουμε στη βάση μια μεγάλη κουταλιά μπεσαμέλ.
  • Προσθέτουμε 3 φύλλα λαζάνια, τη μισή ποσότητα από το σπανάκι και δύο μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ.
  • Επαναλαμβάνουμε με ακόμα 3 φύλλα λαζάνια, την υπόλοιπη ποσότητα από το σπανάκι και δύο μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ.
  • Τελειώνουμε με 3 φύλλα λαζάνια, την υπόλοιπη μπεσαμέλ και μοτσαρέλα στο τελείωμα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50 λεπτά.
Cool Artisan