search

Πένες με φέτα και σπανάκι

Ζυμαρικά με σπανάκι  και φέτα  στην πιο απλή συνταγή που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Θα σου πάρει λιγότερο από 20 λεπτά στην κουζίνα ενώ η συνταγή δεν έχει σχεδόν καθόλου προετοιμασία! Ξέχνα τα μαχαίρια, τους πάγκους κοπής και τα πλυσίματα μετά! Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο (πλυμένο και χοντροκομμένο)
  • 300 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ θυμάρι ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο στη βάση.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, τη φέτα, μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 12-15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω.
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το τυρί για ακόμα 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστό.
Cool Artisan