search

Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και σπανάκι

Ένας πρωτότυπος τρόπος να φτιάξεις κοτόπουλο στο τηγάνι! Γεμιστό σαν σπανακόπιτα, με τυρί κρέμα και φέτα, είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή για όσους θέλους πιάτα χαμηλά σε υδατάνθρακα αλλά με πλούσια γεύση.

Tip: Για μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορείς να χρησιμοποιήσεις φέτα και τυρί κρέμα light

Διάβασε επίσης:

 



Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ φέτα
  • 100 γρ τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 350 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι δύοσμο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντοκολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με το σπανάκι.
  • Μόλις χάσει το σπανάκι τον όγκο του προσθέτουμε δυόσμο, μπούκοβο, πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε και απόσυρουμε.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το τυρί κρέμα.
  • Προσθέτουμε τη φέτα, το μείγμα σπανάκι κι αναμειγνύουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και τους κάναμε μασάζ με το χέρι να απλωθούν καλά.
  • Προαιρετικά, μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια επιφάνεια κοπής και με τη βάση ενός ποτηριού τα "χτυπάμε" να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος.
  • Τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με το μείγμα σπανάκι-τυρί.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το στήθος του κοτόπουλου στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά από την κάτω πλευρά.
  • Έπειτα το γυρίζουμε από την άλλη και το ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλό μας κι εσωτερικά.
  • Στα μισά, δηλαδή στα 5 λεπτά, μπορούμε να το γυρίσουμε κι από την άλλη πλευρά. Ιδανικά η θερμοκρασία του πρέπει να φτάσει τους 72-75°C.
  • Προαιρετικά, αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Cool Artisan