Ένα πανεύκολο πιάτο με μια σάλτσα που γίνεται σε ένα μόνο ταψί! Απλά ψήνεις όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύεις.
Tip 1: Τα ζυμαρικά τα βράζεις μόνα τους σε μια κατσαρόλα με άφθονα αλατισμένο νερό! Δεν το δείχνω στο βίντεο γιατί νομίζω όλοι ξέρουμε να το κάνουμε αυτό.
Tip 2: Στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με παρμεζάνα (βίγκαν ή κανονική) ή διατροφική μαγιά.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 60 ml ελαιόλαδο (χωρισμένο στα δύο)
- 200 γρ. σπανάκι
- 5 μικρές ντομάτες (κομμένες σε τέταρτα)
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ δυόσμο ξερό
- 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 300 γρ. ζυμαρικά (ζυγισμένα άβραστα - προτείνω βίδες)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα φαρδύ ταψί βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ζυμαρικά.
- Τελειώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με παρμεζάνα (βίγκαν ή κλασική) ή διατροφική μαγιά.