search

Veganuary ‘24 ep.9: Ζυμαρικά με σπανάκι και ντομάτα

Ένα πανεύκολο πιάτο με μια σάλτσα που γίνεται σε ένα μόνο ταψί! Απλά ψήνεις όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύεις.

Tip 1:  Τα ζυμαρικά τα βράζεις μόνα τους σε μια κατσαρόλα με άφθονα αλατισμένο νερό! Δεν το δείχνω στο βίντεο γιατί νομίζω όλοι ξέρουμε να το κάνουμε αυτό.

Tip 2: Στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με παρμεζάνα (βίγκαν ή κανονική) ή διατροφική μαγιά.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 60 ml ελαιόλαδο (χωρισμένο στα δύο)
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 5 μικρές ντομάτες (κομμένες σε τέταρτα)
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ δυόσμο ξερό
  • 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 300 γρ. ζυμαρικά (ζυγισμένα άβραστα - προτείνω βίδες)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα φαρδύ ταψί βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ζυμαρικά.
  • Τελειώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με παρμεζάνα (βίγκαν ή κλασική) ή διατροφική μαγιά.
Cool Artisan