VEGAN PANCAKES ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Σήμερα ξύπνησα με όρεξη για pancakes! Αποφάσισα να παίξω με την κλασσική συνταγή και να την εξελίξω στη vegan εκδοχή της. 
Φτιάχνονται πολύ γρήγορα και καταναλώνονται ακόμα πιο γρήγορα. Μπορείς να τις σερβίρεις με maple syrup, ψιλοκομμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς ή με πραλίνα φουνρουκιού όπως έκανα εγώ. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου για vegan πραλίνα φουντουκιού.

Συστατικα

  • 140 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 115 γρ. κολοκύθα βρασμένη και πολτοποιημένη
  • 1 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτικό έλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 

Οδηγιες

  • Τοποθετούμε όλα τα στερεά συστατικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε,
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την μπανάνα με τα υγρά συστατικά, σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  •  Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή αν έχουμε, την πλάκα ψησίματος για pancakes και την λαδώνουμε με ένα βουρτσάκι με λίγο λάδι.
  • Βάζουμε 3 κουταλιές της ζούπας ζύμη, στο τηγάνι
  • Το αφήνουμε να ψηθεί για 30-40 δευτερόλεπτα στην μια πλευρά, μέχρι να δούμε φυσαλίδες.
  • Γυρνάμε τα pancakes και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρουμε με μπανάνες σε φέτες και σιρόπι σφενδάμου ή με πραλίνα φουντουκιού. (Δες εδώ την συνταγή μου για vegan πραλίνα φουντουκιού)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *