search

Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΑΣ ΜΟΥ

Πόσο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή ένα πλάσμα 12 μηνών; Πόσο μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις τις προτεραιότητες σου με σωστή σειρά; Ήρθε στη ζωή μας με τόσο γλυκό τρόπο που θυμάμαι αυτές τις μέρες κάπως σαν όνειρο!

Μπορεί να μην θυμάμαι τι έφαγα χτες και ξεχνάω πράγματα όπως το να πληρώσω το κινητό μου ή ακόμα και τα γενέθλια του μπαμπά μου. Δεν διαγράφονται σε καμία περίπτωση όμως λεπτομέρειες όπως τα λόγια που είπαμε μόλις την πήραμε πρώτη φορά αγκαλιά, τη φάτσα της όταν πρωτοσυστηθήκαμε, τις ατάκες του μπαμπά και της μαμάς της. Δεν ξεχνάω την πρώτη φορά που ο παππούς της με αποκάλεσε: νονέ. Δεν μπορώ με τίποτα να σβήσω το συναίσθημα της πρώτης φορά που την τάισα ψαρόσουπα. Και την έφαγε όλη!

Κάπως έτσι 12 μήνες μετά, βρεθήκαμε να μετράμε μέρες και να την βλέπουμε να ακροβολίζεται από τη μια γωνιά του σπιτιού στην άλλη. Γελάει και γελάμε. Συνοφρυώνεται και την κοιτάμε στα μάτια μέχρι να χαμογελάσει πάλι.

Στην ηλικία που είναι δεν επιτρέπεται να φάει γλυκό! Βέβαια εγώ στην ηλικία της κατέβαζα ένα ολόκληρο κουτί μπισκότα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να της φτιάξω μια τούρτα που δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει κάτι στο οποίο ίσως να βγάλει αλλεργία (όπως ξηροί καρποί) και γενικά να είναι φτιαγμένη από πρώτες ύλες που προτιμούνται για τα παιδιά ενός έτους.

Σύμμαχος μου στην πρώτη της τούρτα ήταν το Flora με βούτυρο που ξεκλειδώνει όλη τη γεύση και δίνει τέλεια υφή σε κάθε κέικ και παντεσπάνι.

 



Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 2 μπανάνες ώριμες λιωμένες
  • 200 gr Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 4 μεγάλα αυγά (βιολογικά, ελευθέρας βοσκής)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 360 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Για το icing
  • 300 gr τυρί κρέμα
  • 250 γρ παιδικό γιαούρτι με μύρτιλλα
  • 50 γρ Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
  • Ξεφλουδίζουμε τις ώριμες μπανάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το Flora με βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αν έχουμε μίξερ το χτυπάμε στο μίξερ.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ περνάμε από τη σίτα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Αναμειγνύουμε το μείγμα των υγρών με το μείγμα των στερεών.
  • Μεταφέρουμε σε δύο στρογγυλά τσέρκια διαμέτρου 15 εκατοστών.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν τα παντεσπάνια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό είναι να τα ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα.
  • Κόβουμε το επάνω μέρος που είναι αναομοίομορφο με το μαχαίρι για ψωμί και τους δίνουμε flat σχήμα.
Για το icing
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και τα τρία υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν ένα ομοιογενές χρώμα.
  • Καλύπτουμε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Για το στήσιμο της τούρτας απλώνουμε το 1/4 του μείγματος πάνω στο πρώτο παντεσπάνι.
  • Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω σαν καπάκι και με μια σπάτουλα απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα πάνω και γύρω από την τούρτα.
Cool Artisan