Υλικά
Για τη μους σοκολάτας- 400 γραμ. βούτυρο μαλακό
- 200 γραμ. κουβερτούρα πλάκα, λιωμένη και χλιαρή
- 600 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
- 4 μεγάλα αβγά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
Εκτέλεση
Για τη μους σοκολάτας- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφήνουμε την κρέμα 30′ εκτός ψυγείου.
- Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ, να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε την κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ να ομογενοποιηθεί.
- Χτυπάμε χωριστά την κρέμα, ώστε να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα στη σοκολάτα κι αναδιπλώνουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο και την αφήνουμε εκεί να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες καλυμένη καλά με μεμβράνη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο σκεύη για τα παντεσπάνια της τούρτας.
- Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τo ξύσμα πορτοκάλι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και ανακατεύοντας σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το μείγμα μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
- Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
- Κοσκινίζουμε με το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια στήνουμε την τούρτα.
- Καλύπτουμε το πρώτο brownies με μους, καπακώνουμε με το επόμενο και τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους.