vegan pasta

Sorry, this entry is only available in Greek.

Ingredients

  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ κρεμμύδια μικρά (τύπου κοκκάρια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
  • 400 γρ σάλτσα τομάτας
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 2 κτσ κουκουνάρι (για το σερβίρισμα)

Instructions

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
  • Προσθέτουμε τα κοκκάρια ολόκληρο και το σκόρδο και τα αφήνουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Κόβουμε τα μαντιτάρια σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κουκουνάρι)
  • Σιγοβράζουμε σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά.
  • Τέλος σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά της επιλογής μας και προσθέτουμε κουκουνάρι από πάνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *