Το σύγχρονο #CleanEating δεν ζητά εξεζητημένα υλικά και αμέτρητες ώρες στην κουζίνα. Ζητάει τα απλά, βασικά υλικα που χρησιμοποιούσαν και οι μάμαδες μας, απλά εμείς τα βάζουμε με διαφορετική σειρά στην κατσαρόλα και τα πασπαλίζουμε με εισαγώμενα μπαχαρικά για να δώσουμε μια πιο “εξότικ” πινελιά. Ακόμα και οι πιο φανατικοί πολέμιοι του κουνουπιδιού δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στην ψητή γεύση του με ταχίνι και μπαχαρικά.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 ολόκληρο κουνουπίδι
-
100 γρ ταχίνι
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
1/4 κούπα χυμό λεμονιού
-
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά γλ. αλάτι1
-
/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
-
1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
-
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ταχίνι βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ & ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 20 λεπτά να »δέσουν» οι γεύσεις.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο ταψί.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα και απλώνουμε πάνω στο κουνουπίδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο
- Καλύπτουμε πρώτα με λαδόκολλα κι έπειτα με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε το κουνουπίδι για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε το αλουνμόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.