Πανεύκολος αυθεντικός χαλβάς κατσαρόλας με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα. Θα χρειαστεί να λερώσει μόνο μια φαρδιά κατσαρόλα και να αφιερώσεις λιγότερο από 15 λεπτά στην κουζίνα
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 2 κούπες ζάχαρη
- ½ κούπα μέλι
- 5 κούπες νερό
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 2 πορτοκάλια μόνο ξύσμα
- 150 γρ αμύγδαλα
- 150 γρ αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
- 50 γρ αποξηραμένο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 κτγ τζιντζερ (σε σκόνη)
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμετο ξύσμα, τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα, το τζίντζερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί το μείγμα.
- Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
- Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.