search

Ζυμαρικά με σάλτσα αβοκάντο και γαρίδες

Μια σούπερ καλοκαιρινή συνταγή για ζυμαρικά με γαρίδες, τέλεια σεταρισμένα με μια πεντανόστιμη και πανεύκολη σάλτσα με κύριο συστατικό το αβοκάντο.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • Ζυμαρικά (για 2 μερίδες)
  • 150 γρ. λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κολοκύθι, αρακάς ή ό,τι άλλο σου αρέσει)
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 10 γαρίδες, καθαρισμένες
  • ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας στην ίδια κατσαρόλα με τα λαχανικά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψουν 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες.
  • Μόλις οι γαρίδες είναι έτοιμες και από τις δύο πλευρές, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την ψίχα του αβοκάντο με το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, την πάπρικα, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τη σάλτσα από το μπλέντερ στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.
Cool Artisan