search

Capelli d’angelo Carbonara

Capelli d'angelo Carbonara, recipe, italian greek, συνταγή muffins, salty, bacon, parmesan, eggs, cream fresh, συνταγή, μάφινς, καρμπονάρα, μπέικον, παρμεζάνα, λουκάνικο,cool artisan

Carbonara Κανταίφι: Τα υλικά της παραδοσιακής  carbonara επιδέχονται “πείραγμα” και πειραματισμούς. Αποφάσισα να παίξω με την ιταλική παράδοση, να αλλάξω τη spaggetti με κανταίφι και φυσικά να προσθέσω το βασικό συστατικό της ελληνικής carbonara, την κρέμα γάλακτος.

Capelli d'angelo Carbonara, recipe, italian greek, συνταγή muffins, salty, bacon, parmesan, eggs, cream fresh, συνταγή, μάφινς, καρμπονάρα, μπέικον, παρμεζάνα, λουκάνικο,cool artisan

Υλικά

  • 1/3 πακέτο κανταΐφι
  • 2 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ παρμεζάνα
  • 200 γρ μπέικον (ή άλλο αλλαντικό της προτίμησης σας, όπως λεπτοκομμένο λουκάνικο)
  • Αλατοπίπερο
  • Βούτυρο για το ταψί με θήκες για muffin.

Εκτέλεση

  • Γνέθουμε καλά το κανταΐφι να γίνει αφράτο και να πάρει αέρα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το αλλαντικό της προτίμησης μας και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κανταΐφι και το αφήνουμε για μισή ώρα στο πάγκο της κουζίνας να απορροφήσει τα υγρά.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί για muffins.
  • Στη συνέχεια γεμίζουμε τις θήκες των muffins με το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Capelli d'angelo Carbonara, recipe, italian greek, συνταγή muffins, salty, bacon, parmesan, eggs, cream fresh, συνταγή, μάφινς, καρμπονάρα, μπέικον, παρμεζάνα, λουκάνικο,cool artisan

Ingrediets

  • 1/3 package capelli d’angelo
  • 2 eggs
  • 200 ml cream fresh
  • 200 gr Parmesan
  • 200 g bacon (or your favorite ​​sausage )
  • Salt and pepper
  • Butter for the muffins pan

Directions

  • Make the capelli d’angelo as fluffy as possible.
  • Beat the eggs with the cream in a bowl add salt and pepper.
  • Add the parmesan and bacon to the mix .
  • Add the capelli d’angelo and let it rest for half an hour on the counter top of your kitchen to absorb all liquid.
  • Butter a baking pan for muffins.
  • Fill in the pockets of the muffins with the mixture.
  • Bake at 180°C for 30 minutes in a preheated oven.

Serve with Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan