Σήμερα φτιάχνουμε βελούδινες, πεντανόστιμες, υγιεινές μπάρες σοκολάτας με
Μακεδονικό Ταχίνι, κάσιους και σοκολάτα! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να
χτυπήσεις όλα τα υλικά σε ένα blender και έπειτα να τα παγώσεις μέσα σε μια φόρμα
στο ψυγείο. Οι μπάρες είναι μαλακές, λιώνουν στο στόμα αλλά διατηρούνται και εκτός
ψυγείου.
Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι η πιο νόστιμη επιλογή για θρεπτικά σνακ καθ’ όλη τη
διάρκεια της ημέρας. Ταιριάζει τέλεια με τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς και ως
super food δίνει την απαραίτητη δύναμη και ενέργεια σε όσους νηστεύουν και όχι
μόνο!
Tip 1: Μουλιάζουμε τα κάσιους αποβραδίς ή διαφορετικά τα βάζουμε σε καυτό νερό για
3-5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν.
Tip 2: Προαιρετικά μπορείς να καβουρδίσεις τους ξηρούυς καρπούς πριν τους βάλεις
πάνω από τις μπάρες για να έχεις πιο έντονη γεύση.
Tip 3: Συμβουλεύω πάντα στα γλυκά με σοκολάτα να βάζουμε και μια πρέζα αλάτι!
Αναδεικνύει τις γεύσεις ακόμα περισσότερο.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 300 γρ. κάσιους, μουλιασμένα σε καυτό νερό για 5 ώρες
- 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη (σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων)
- 50 ml σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
- 50 γρ αμύγδαλα και φουντούκια ανάμεικτα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κάσιους, το Μακεδονικό Ταχίνι, τη σοκολάτα και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ
- Ισιώνουμε την κρέμα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρμπούς και τους τοποθετούμε πάνω από το μείγμα.
- Τους πιέζουμε ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
- Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει για 3-5 ώρες στη συντήρηση. Για πιο γρήγορα μπορούμε να το βάλουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη
- Το βγάζουμε, κόβουμε σε μπάρες και σερβίρουμε.