search

Νηστίσιμο τραχανότο με γαρίδες και αβοκάντο

Γρήγορο, χορταστικό και απόλυτα εύκολο να το φτιάξεις. Η σημερινή συνταγή για τραχανότο είναι ιδανική λύση για να δώσεις νοστιμιά στη νηστεία. Ο τραχανάς είναι μια υπέροχη πρώτη ύλη που μας χαρίζει η ελληνική παράδοση, ένας λευκός καμβάς που μπορείς να παίξεις, να το συνδυάζεις με τις δικές σου αγαπημένες γεύσεις και να το φέρεις στο σήμερα.

Ο τραχανάς είναι μια τροφή υψηλής διατροφικής αξίας και συγκεκριμένα ο Vegan Τραχανάς Λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα αποτελεί μια πολύ καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών, ιδανική και για τους vegan. Φτιάχνεται από λαχανικά και σιμιγδάλι καταφέρνοντας έτσι να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, με άλλα λόγια είναι ιδανική επιλογή για πλήρες γεύμα όλο το χρόνο. Και χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να μαγειρευτεί.

Tip: Οι παρακάτω αναλογίες αρκούν για 4 μερίδες



Υλικά

Για το τραχανότο
  • 300 γραμμάρια vegan τραχανά λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή ένα κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ζεστό νερό)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 20 ντοματίνια
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και το σκόρδο.
  • Μόλις μαγειρευτούν (μετά από 15 λεπτά περίπου) τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε ξανά το τηγάνι στο μάτι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 3 λεπτά από τη 1 πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη.
  • Χαμηλώνουεμ τη φωτιά και προσθέτουμε τον vegan τραχανά λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε τον τραχανάς μας όταν είναι καυτός απευθείας από το τηγάνι.
  • Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μισό αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες και ντοματίνια.
  • Τελειώνουμε το πιάτο με λίγο χυμό λεμονιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Cool Artisan