Οι ανοιξιάτικες φράουλες παντρεύονται με το γιαούρτι σε ένα απολαυστικό συνδυασμό! Ένα γλυκό ανάμεσα σε cheesecake και τάρτα που θα σε κερδίσει με την απλότητα του.
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
Για τη βάση- 200 γρ. μπισκότα (ό,τι τύπου θέλουμε)
- 100 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. αμύγδαλα
- 400 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. φράουλες
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 80 ml κρέμα γάλακτος
- 15 γρ. ζελατίνης
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα με τα αμύγδαλα και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. (ή σε ό,τι ταψί έχουμε). Προαιρετικά μπορείς να καλύψεις τη βάση με λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα
- Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση του του ταψιού και με ένα ποτήρι το πιέζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια και να γίνει συμπαγές.
- Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από το γιαούρτι μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά
- Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι μαζί με το μείγμα της φράουλας και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Τέλος μεταφέρουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και μεταφέρουμε στο ψυγείο
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.