Οι Αμερικάνοι την λένε lemon shake tart και είναι η πιο απολαυστική τάρτα, όχι μόνο για να την φας αλλά και για να την φτιάξεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις ένα λεμόνι σε λεπτές φέτες, να το βάλεις μαζί με τη ζάχαρη σε ένα βάζο και να το χτυπήσεις σαν shaker. Την επόμενη μέρα προσθέτεις τα αυγά, ξαναχτυπάς και η γέμιση της τάρτας είναι έτοιμη!
Για τη ζύμη έφτιαξα την ίδια ζύμη που είχα φτιάξει και για την τάρτα με φράουλες. Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις τη συνταγή. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις την κλασική γλυκιά ζύμη τάρτας pate sucree που θα βρεις με ένα κλικ εδώ.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης
- 1 λεμόνι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- Βούτυρο και αλεύρι για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
Για τη Γέμιση- Κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές φέτες, όσο πιο λεπτές μπορούμε.
- Παίρνουμε ένα βάζο και βάζουμε μέσα τις φέτες από το λεμόνι εναλλάξ με κουταλιές από τη ζάχαρη.
- Στο τέλος βάζουμε όση ζάχαρη μας έχει περισσέψει μέσα στο βάζο.
- Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και χτυπάμε καλά σαν σέικερ.
- Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 24 ώρες.
- Την επόμενη μέρα σπάμε τα δύο αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο βάζο και χτυπάμε καλά σαν σέικερ. Η γέμιση της τάρτας είναι έτοιμη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Ξεκινάμε από την ταρτιέρα την οποία καλύπτουμε με βούτυρο και αλεύρι.
- Απλώνουμε πάνω την ζύμη και κόβουμε τα κομμάτια που προεξέχουν
- Στη συνέχεια την πιρουνιάζουμε με ένα πιρούνι, βάζουμε από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα και προσθέτουμε μέσα "βαρίδια ψησίματος" για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Εγώ χρησιμοποιώ απλά ρεβίθια ή ρύζι.
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-18 λεπτά.
- Την βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε μέσα στην τάρτα το περιεχόμενο του βάζου και επαναφέρουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά και έπειτα τη βγάζουμε από το φούρνο την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε κομμάτια.