Το κλασικό γιαουρτογλυκό αποκτά ένα δροσερό τουίστ και ετοιμάζεται σε λιγότερο από 5 λεπτά για να μπει στο ψυγείο.
Μπες με ένα κλικ στα highlights μου στο Instagram @gabnikolaidis και δες τη συνταγή βήμα-βήμα!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 400 γρ. γιαούρτι
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. μπισκότα, χοντροσπασμένα
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 120 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σου
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο.
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
- Βράζουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό.
- Σουρώνουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε το νερό που έχουμε βράσει. Διαλύουμε καλά τη ζελατίνη.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε ξανά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ένα απλό ταψάκι.
- Βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Στη συνέχεια, το βγάζουμε και σερβίρουμε.