search

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με 5 υλικά

Το κλασικό γιαουρτογλυκό αποκτά ένα δροσερό τουίστ και ετοιμάζεται σε λιγότερο από 5 λεπτά για να μπει στο ψυγείο.

Μπες με ένα κλικ στα highlights μου στο Instagram @gabnikolaidis και δες τη συνταγή βήμα-βήμα!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. μπισκότα, χοντροσπασμένα
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 120 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σου

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο.
  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
  • Βράζουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό.
  • Σουρώνουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε το νερό που έχουμε βράσει. Διαλύουμε καλά τη ζελατίνη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε ξανά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ένα απλό ταψάκι.
  • Βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Στη συνέχεια, το βγάζουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan