Δεν έχω συναντήσει ποτέ κανέναν που να μην του αρέσει το μπανόφι! Είναι ένα γλυκό που έχει πιστούς φαν σε όλο τον κόσμο!
Σήμερα, παραλλάζω την κλασική συνταγή και δημιουργώ μια διαφορετική εκδοχή σε ποτήρι. Ανακατεύω dulce de leche με τυρί κρέμα και λάιμ για να το κάνω λιγότερο γλυκό και το σερβίρω σε ποτήρι για μεγαλύτερη ευκολία στο σερβίρισμα.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για την κρέμα:- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, dulce de leche
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- Ξύσμα από 1/2 λάιμ
- 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
- 300γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ μπισκότα τύπου digestive, χοντροσπασμένα
- 3 μπανάνες
- 100 ml καραμέλα γάλακτος. (Μπορείς να πάρεις έτοιμη ή να φτιάξεις τη δική σου. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή)
Εκτέλεση
Για την κρέμα:- Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες προκειμένου να μετατραπεί σε dulce de leche και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.
- Αδειάζουμε στο τηγάνι το ζαχαρούχο γάλα.
- Ρίχνουμε το ξύσμα lime, τη βανίλια και τα 100 γρ. σοκολάτα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και γεμίζουμε τη βάση κάθε ποτηριού.
- Προσθέτουμε την κρέμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μισή μπανάνα κομμένη σε φέτες.
- Τέλος γεμίζουμε με την καραμέλα γάλακτος και σερβίρουμε.