Δύο αγαπημένες γεύσεις, μπανάνα και νουτέλα σε μια super εύκολη και απλή συνταγή! Plus: όταν κόβεις το κέικ, η νουτέλα θα ρέει ρευστή!
Υλικά
- 250 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 300 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 ώριμες μπανάνες, σε πουρέ
- 2 φλιτζάνια Nutella
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Καλύπτουμε με βούτυρο και αλεύρι μια φόρμα για κέικ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και τη σόδα.
- Διπλώνουμε μέσα τον πουρέ μπανάνας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Απλώνουμε το 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα στη φόρμα.
- Προσθέτουμε1 φλιτζάνι Nutella και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη/
- Τοποθετούμε 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα πάνω από το πρώτο στρώμα και συνεχίζουμε με 1 φλιτζάνι της θπόλοιπης Nutella.
- Τοποθετήστε την υπόλοιπη ζύμη στην κορυφή του κέικ.
- Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεφορμάρουμε.