search

Κέικ μπανάνας με νουτέλα

Δύο αγαπημένες γεύσεις, μπανάνα και νουτέλα σε μια super εύκολη και απλή συνταγή! Plus: όταν κόβεις το κέικ, η νουτέλα θα ρέει ρευστή!



Υλικά

  • 250 γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 300 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 ώριμες μπανάνες, σε πουρέ
  • 2 φλιτζάνια Nutella

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Καλύπτουμε με βούτυρο και αλεύρι μια φόρμα για κέικ
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και τη σόδα.
  • Διπλώνουμε μέσα τον πουρέ μπανάνας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Απλώνουμε το 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα στη φόρμα.
  • Προσθέτουμε1 φλιτζάνι Nutella και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη/
  • Τοποθετούμε 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα πάνω από το πρώτο στρώμα και συνεχίζουμε με 1 φλιτζάνι της θπόλοιπης Nutella.
  • Τοποθετήστε την υπόλοιπη ζύμη στην κορυφή του κέικ.
  • Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεφορμάρουμε.
Cool Artisan