Σήμερα φτιάχνω μια συνταγή ποy λειτουργεί ονειρικά πάνω από brownies, cheesecake ακόμα και μια φέτα φρυγανισμένο, χωριάτικο ψωμί.
Είναι η παραδοσιακή salted caramel που είναι πανάκριβη στο supermarket και μπορείς να φτιάξεις σε ελάχιστα λεπτά στην κουζίνα σου!
Υλικά
- 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 170 γρ μαργαρίνη με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένη σε κύβους
- 240 ml κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη.
- Μόλις η ζάχαρη γίνει πορτοκαλί, προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε δυνατά.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλο το βούτυρο.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, ενώ ανακατεύουμε δυνατά.
- Η καραμέλα πρόκειται να φουσκώσει και πάλι, οπότε να είστε προσεκτικοί!
- Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί όλη η κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι.
- Αφήστε την καραμέλα στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.