Δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα ιδανικό για μετά το φαγητό ή με τον απογευματινό καφέ!
Υλικά
Για την κρέμα- 750 ml γάλα κατσικίσιο
- 3 αβγά
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κομματάκια μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη ή μερικές σταγόνες μαστιχέλαιο
- 4-5 φράουλες
- flakes κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Με ένα σύρμα χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και λίγο από το γάλα μέσα σε ένα μπολ και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταίνεται πάνω σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ζεσταθεί καλύτερα το ρίχνουμε στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύουμε καλά και ξαναγυρίζουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη μαστίχα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
- Κόβουμε τις μεγάλες στη μέση ή στα τέσσερα και τις μοιραζουμε σε ποτήρια.
- Από πάνω προσθέτουμε κρέμα μέχρι να φτάσουμε περίπου στα μισά. Συνεχίζουμε με φράουλες και τελειώνουμε με κρέμα.
- Διακοσμούμε τα ποτήρια με flakes μαύρης κουβερτούρας.