Μια σαλάτα-πλήρες γεύμα ιδανική για όσους προετοιμάζουν το ταπεράκι τους από την προηγούμενη μέρα. Ο συνδυασμός κοτόπουλο με κότατζ δεν ήταν ποτέ τόσο νόστιμος, όσο σε αυτή τη συνταγή.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για το κοτόπουλο- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος)
- 10 ml ελαιόλαδο
- 1 κτσ πάπρικα γλυκιά
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1 κτγ ρίγανη ξερή
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 γρ. cottage
- 1 κτσ μουστάρδα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κτγ πάπρικα
- 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 2 ντομάτες κομμένα σε κυβάκια
- 200 γρ. καλαμπόκι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C.
- Καλύπτουμε καλά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
- Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε καλά
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα
- Γαρνίρουμε με τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για τη σαλάτα όπως κουταλιές από τη sauce, ντομάτα και δυόσμο.