search

Ζυμαρικά με γιαούρτι και κοτόπουλο (φουλ στην πρωτεΐνη)

Αυτή η συνταγή θα σου πάρει από την άρχη μέχρι το τέλος 20 λεπτά! Γιαούρτι και κοτόπουλο ενώνουν τις διατροφικές δυνάμεις τους σε μια υπέροχη, βελούδινη σάλτσα ζυμαρικών που είναι χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες, φουλ σε πρωτεΐνη και πεντανόστιμη.

Τα Melissa High Protein μας κάνουν να βλέπουμε τα ζυμαρικά με νέα ματιά. Πλέον μιλάμε για σπαγγέτι με 22g φυτικής πρωτεΐνης ανά 100g προϊόντος, δηλαδή +83% περισσότερη πρωτεΐνη σε σχέση με τα απλά ζυμαρικά Με νέα ενισχυμένη συνταγή, με πρωτεΐνη βρώμης, και σιμιγδάλι σκληρού σιταριού μας δίνουν  υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Δημιουργούν ένα πιάτο που σου δίνει αίσθηση κορεσμού για πολλές ώρες ενώ παράλληλα είναι λαχταριστή κι απόλυτο comfort food.



Υλικά

  • 300 γρ. σπαγγέτι Melissa High Protein
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
  • 400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό 5%
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί light τριμμένο
  • 1 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και μπαχαρικά.
  • Ανακατεύουμε καλά να ντύσουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει στο μάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το απλώνουμε στην επιφάνεια του.
  • Μόλις πάρει χρώμα, το γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί κι ανακατεύουμε.
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι Melissa High Protein σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια πιρούνα και τα μεταφέρουμε απευθείας στο τηγάνι με το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε και 100 ml από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε ζεστά και προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαΐντανό.
Cool Artisan