search

Κέικ μπανάνα, βρώμη και μέλι

Ένα κέικ ιδανικό για πρωινό που συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με μια υπέροχη, φρουτένια γεύση. Οι ώριμες μπανάνες προσδίδουν μια φυσική γλυκύτητα και υγρασία στο κέικ, καθιστώντας το ζουμερό, ενώ παράλληλα προσφέρουν φυτικές ίνες και κάλιο, απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Το Βιτάμ είναι συνώνυμο με το αφράτο κέικ και το πιο διάσημο μυστικό για σίγουρο φούσκωμα. Δίνει βελούδινη υφή και πλούσια γεύση σε κάθε συνταγή, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και πηγή βιταμινών Α και Ε.

Επιλέγω φαρίνα βρώμης γιατί κάνει το κέικ μου ακόμα πιο θρεπτικό και χορταστικό. Είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, και μέταλλα. Είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και περιέχει αντιοξειδωτικά ενώ παράλληλα δίνει ενέργεια. Τέλος, το μέλι (σε συνδυασμό με τις μπανάνες) κάνει το κέικ ακριβώς όσο γλυκό χρειάζεται, αποφεύγοντας την επεξεργασμένη ζάχαρη.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 3  ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες
  • 100 γρ. Βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. τεμαχισμένη σοκολάτα κουβερτούρα
Για το τελείωμα
  • 1 μπανάνα (κομμένη σε φέτες)
  • 10 γρ. τεμαχισμένη σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
  • Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες
  • Προσθέτουμε το αυγό, το Βιτάμ, το μέλι και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα κι ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ με διαστάσεις 27x14x6 εκ.
  • Διακοσμούμε την επιφάνεια με φέτες μπανάνας και κομμάτια κουβερτούρας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 - 50 λεπτά τσεκάροντας με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά. Την μπήγουμε στο εσωτερικό κι αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι σωστά ψημένο.
Cool Artisan