search

Μοσχαράκι στον ταβά (που λιώνει στο στόμα)

O ταβάς της Fest είναι το Νο1 και πιο χρήσιμο εργαλείο στην κουζίνα σου. Είναι τηγάνι, κατσαρόλα, ταψί και γάστρα. H Fest είναι ελληνική εταιρία και κατασκευάζει αντικολλητικά σκεύη αλουμινίου από το 1979. Στην Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα. Κάθε προϊόν που παράγει η Fest,είναι μελετημένο και σχεδιασμένο, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού για γρήγορο, εύκολο και υγιεινό μαγείρεμα.

Το μαγικό με τον ταβά είναι ότι μπορείς στο ίδιο σκεύος να σοτάρεις, να σιγοβράσεις και τέλος να ψήσεις στο φούρνο αφού το πυρίμαχο καπάκι τον μετατρέπει σε γάστρα. Επειδή το καπάκι είναι γυάλινο μπορείς να τσεκάρεις το φαγητό χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις το φούρνο ή το σκεύος. Η ασφαλής αντικολλητική επικάλυψη, που διαθέτει όλες τις πιστοποιήσεις, σου επιτρέπει να μαγειρέψεις ακόμα και χωρίς καθόλου λάδι.

Δες το βίντεο και πάρε μέρος στο διαγωνισμό εδώ:

 



Υλικά

  • 800 γρ. μοσχάρι χτένι, κομμένο σε 3 κομμάτια
  • αλεύρι για το μοσχάρι
  • 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πράσο
  • 2 καρότα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. τυρί σαγανάκι
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαΐντανό

Εκτέλεση

  • Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, ταμποναριστά το μοσχάρι
  • Το αλευρώνουμε καλά από όλες τις πλευρές και του προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο στον ταβά να κάψει.
  • Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μοσχάρι από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί καλά.
  • Μόλις θωρακιστεί προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε τον ταβά με το πυρίμαχο καπάκι του και μεταφέρουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε στους 170°C για 3 ώρες.
  • Ανά μια ώρα ελέγχουμε το φαγητό μας και προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Λίγα λεπτά πριν να σερβίρουμε, κόβουμε το σαγανάκι σε φέτες και το περνάμε από το αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) κι από τις δύο πλευρές.
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα τη σάλτσα των καραμελωμένων λαχανικών από πάνω το μοσχάρι και τέλος το σαγανάκι και τον ψιλοκομμένο μαΐντανό.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.
Cool Artisan