Σοκολάτα, ταχίνι και σπόροι ανακατεύονται σε μια λαχταριστή συνταγή για σπιτικές μπάρες.
Tip: Το μυστικό είναι να ψήσεις ελαφρώς το σουσάμι και τους σπόρους για να βγάλουν ελαφρώς τα έλαια τους και να αναδειχθεί η γεύση τους.
Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 80 γρ. ταχίνι
- 120 γρ. σουσάμι
- 120 γρ. κολοκυθόσπορο
- 120 γρ. ηλιόσπορο
- 20 γρ. σουσάμι
- 20 γρ. ηλιόσπορο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βάζουμε το σουσάμι, τον ηλιόσπορο και τον κολοκυθόσπορο σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι (35x25 εκ) κι απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Προσθέτουμε τους σπόρους για το γαρνίρισμα στην επιφάνεια και πιέζουμε καλά με την πίσω πλευρά από ένα κουτάλι.
- Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Κόβουμε και σερβίρουμε.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.