search

Ομελέτα με μελιτζάνα

Με 3 απλά υλικά: μελιτζάνα, αυγά και τυρί φτιάχνεις την πιο απολαυστική – φουλ σε πρωτεΐνη – ομελέτα της σεζόν.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 μελιτζάνα (κομμένη σε φέτες 0,5 εκ)
  • 30 ml νερό
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 80 γρ. τυρί τριμμένο light
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε φέτες 0.5 εκ.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι που παίρνει καπάκι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.
  • Προσθέτουμε τη μελιτζάνα.
  • Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, τις γυρνάμε και από την άλλη.
  • Προσθέτουμε 30 ml νερό και καπακώνουμε.
  • Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε τα αυγά και καπακώνουμε.
  • Μόλις ψηθεί το αυγό προσθέτουμε το τυρί, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και σερβίρουμε.
Cool Artisan