Με 3 απλά υλικά: μελιτζάνα, αυγά και τυρί φτιάχνεις την πιο απολαυστική – φουλ σε πρωτεΐνη – ομελέτα της σεζόν.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 1 μελιτζάνα (κομμένη σε φέτες 0,5 εκ)
- 30 ml νερό
- 4 αυγά χτυπημένα
- 80 γρ. τυρί τριμμένο light
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε φέτες 0.5 εκ.
- Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι που παίρνει καπάκι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.
- Προσθέτουμε τη μελιτζάνα.
- Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, τις γυρνάμε και από την άλλη.
- Προσθέτουμε 30 ml νερό και καπακώνουμε.
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε τα αυγά και καπακώνουμε.
- Μόλις ψηθεί το αυγό προσθέτουμε το τυρί, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και σερβίρουμε.