Με 4 απλά υλικά, σε 5 λεπτά έχεις φτιάξει την πιο βελούδινη κι ελαφριά κρέμα με κακάο.
Tip: Για το γλυκαντικό της συνταγής μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μέλι αν θες κάτι θρεπτικό (ειδικά αν πρόκειται για παιδάκια) ή στέβια αν θες να είναι πιο χαμηλή σε θερμίδες.
Υλικά
- 500 γρ. γάλα
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. κακάο
- 150 γρ. μέλι ή 4 κτσ στέβια
- 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε από το αμύγδαλο. Το απλώνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 12 λεπτά
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά: γάλα, κορν φλάουρ, κακάο και το γλυκαντικό της επιλογής μας
- Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει κι αποσύρουμε. Δεν θέλουμε να δέσει πολύ γιατί όσο κρυώνει θα σφίγγει κι άλλο.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και ποτήρια.
- Γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
- Διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.