search

Light κρέμα σοκολάτα (4 υλικά)

Με 4 απλά υλικά, σε 5 λεπτά έχεις φτιάξει την πιο βελούδινη κι ελαφριά κρέμα με κακάο.

Tip: Για το γλυκαντικό της συνταγής μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μέλι αν θες κάτι θρεπτικό (ειδικά αν πρόκειται για παιδάκια) ή στέβια αν θες να είναι πιο χαμηλή σε θερμίδες.



Υλικά

  • 500 γρ. γάλα
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. κακάο
  • 150 γρ. μέλι ή 4 κτσ στέβια
Για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε από το αμύγδαλο. Το απλώνουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 12 λεπτά
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά: γάλα, κορν φλάουρ, κακάο και το γλυκαντικό της επιλογής μας
  • Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει κι αποσύρουμε. Δεν θέλουμε να δέσει πολύ γιατί όσο κρυώνει θα σφίγγει κι άλλο.
  • Σερβίρουμε σε μπολάκια και ποτήρια.
  • Γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
  • Διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Cool Artisan