search

Ζυμαρικά με σάλτσα από ψητά λαχανικά, γιαούρτι και φέτα

Μια σάλτσα που “κρύβει” όλα τα λαχανικά του μπριάμ, τέλεια για αυτή την εποχή που οι ντομάτες είναι στην πιο νόστιμη και γλυκιά εκδοχή τους. Ψήνουμε όλα τα λαχανικά στο φούρνο κι έπειτα τα κάνουμε σάλτσα στο μπλέντερ με στραγγιστό γιαούρτι και φέτα.


Υλικά

  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε τέταρτα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από κοτσάνια
  • 500 γρ. ντομάτες (τα πομοντόρια ταιριάζουν υπέροχα)
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ θυμάρι
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. φέτα
  • 300 γρ. ζυμαρικά (ολικής ή ό,τι προτιμάς γευστικά)

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.
  • Ραντίζουμε παντού με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μπαχαρικά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη φέτα.Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τη σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό.
Cool Artisan