search

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ

Γαρίδες και κριθαράκι: ο απόλυτος συνδυασμός για κάθε εποχή! Ένα ελαφρύ πιάτο με λίγα υλικά που φτιάχνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Δες εδώ το βίντεο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Γυρνάς από τη δουλειά και θες φαγητό σε λιγότερο από 15 λεπτά; και να είναι light γιατί κανείς διατροφή; Σου έχω την απόλυτη συνταγή για #Κριθαρότο με #γαρίδες στην πιο απλή εκδοχή του για καλοκαιρινά μαγειρέματα στο σπίτι! Πολύ απλά και πολύ γρήγορα ❤️ Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

  • 10 μεγάλες γαρίδες
  • 300 γρ κριθαράκι ολικής
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1 κτγ ξερο δυόσμο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 κτσ πέστο λιαστής ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες με λίγο ελαιολάδο
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε πάπρικα, τον κύβο λαχανικών, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε
  • Έπειτα, προσθέτουμε 2/3 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Θέλουμε το κριθαρωτο να είναι ρευστό και το κριθαράκι να είναι al dente
  • Τέλος, προσθέτουμε 2 κτγ πέστο λιαστής ντομάτας και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε αμέσως
Cool Artisan