3 μόνο υλικά είμαι αρκετά για να φτιάξεις λαχταριστά cookies χωρίς αλεύρι σίτου και χωρίς ζάχαρη
Tip 1: Το μέγεθος κάθε μπανάνας διαφέρει, συνεπώς ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι βρώμης για να πετύχεις τη σωστή υφή της ζύμης.
Tip 2: Τα μύρτιλλα αποκτούν υφή μαρμελάδας καθώς ψήνονται.
Tip 3: Προαιρετικά προσθέτουμε λιωμένη λευκή ή μαύρη κουβερτούρα μόλις κρυώσουν.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 ώριμη μπανάνα
- 60 γρ. αλεύρι βρώμης
- 60 γρ. μύρτιλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, πολτοποιούμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι
- Προσθέρουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζουμε 2 cookies
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις για 10 λεπτά
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα