search

Γιουβέτσι με κιμά, συνταγή, σε ένα μόνο τηγάνι

Το απόλυτο comfort φαγητό! Θα λερώσεις ένα μόνο τηγάνι και θα έχεις το πιο λαχταριστό, μελωμένο γιουβέτσι χωρίς να ανάψεις φούρνο. Είναι μια συνταγή που συνδυάζει τον τρόπο που φτιάχνουμε το κριθαρότο, τα μακαρόνια με κιμά και το γιουβέτσι σε ένα! Και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 2ο ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. κριθαράκι
  • 300 ml σάλτσα ντομάτας
  • 300 ml νερό
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά να πάρει χρώμα
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, το κριθαράκι κι ανακατεύουμε.
  • Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το νερό κι αφήνουμε να πιει τα υγρά του σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 30 λεπτά.
  • Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Cool Artisan