Αυγά και κόταζτ συνδυάζουν τα πολύτιμα διατροφικά τους στοιχεία σε μια σαλάτα φουλ σε πρωτεΐνη που θα σε χορτάσει για πολλές ώρες. Είναι ιδανική και για meal prep αφού μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 μέρες.
Tip 1: Το καρότο και το κολοκύθι είναι ωμά και κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια.
Tip 2: Σερβίρεται σε καρδιές μαρουλιού και με κριθαράκι ως μακαρονοσαλάτα
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 200 γρ. τυρί κότατζ
- 4 βραστά αυγά
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 1 baby κολοκύθι, ψιλοκομμένο σε κυβάκια
- 1 κουτάλια ξύδι
- 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα αυγά για 10 λεπτά
- Χτυπάμε το κότατζ στο μπλέντερ για 4-5 λεπτά
- Σε ένα μπόλ ψιλοκόβουμε τα αυγά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε καρδιές μαρουλιού ή εναλλακτικά με βρασμένο κριθαράκι σαν μακαρονοσαλάτα.