search

Spinach Cookies Recipe

spinach cookies recipe, συνταγή μπισκότα, σπανάκι, σπανακοπιτάκια, σφολιάταμ παρμεζάνα, φέτα, ελληνικά, τυρί, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan Στην πράξη μιλάμε για σπανακοπιτάκια! Είναι όμως λίγο διαφορετικά σαν σχήμα και σαν ιδέα… Τα φτιάχνεις σαν μπισκοτάκια και έτσι γίνονται πιο τραγανά, τέλεια για κάθε είδος μπουφέ! Μπορείς να τα συνδυάσεις με μια σος γιαούρτι – άνιθο και να τα σερβίρεις και σαν ορεκτικό. Τα έφτιαξα με σφολιάτα αλλά είναι εξίσου νόστιμα και με χωριάτικο φύλλο.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ σπανάκι τύπου baby
  • 200 γρ φέτα
  • 120 γρ παρμεζάνα
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

spinach cookies recipe, συνταγή μπισκότα, σπανάκι, σπανακοπιτάκια, σφολιάταμ παρμεζάνα, φέτα, ελληνικά, τυρί, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

  • Μπλανσάρουμε καλά το σπανάκι, δηλαδή αφού το ξεπλύνουμε το βάζουμε σε νερό που βράζει και το αφήνουμε εκεί για λίγα λεπτά. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπλανσαρισμένο σπανάκι.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά το αλάτι και το πιπέρι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα το μείγμα από το σπανάκι.
  • Το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια το κόβουμε σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C.

spinach cookies recipe, συνταγή μπισκότα, σπανάκι, σπανακοπιτάκια, σφολιάταμ παρμεζάνα, φέτα, ελληνικά, τυρί, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Ingredients

  • 1 sheet puff pastry
  • 500 g baby spinach
  • 200g feta cheese
  • 120g parmesan cheese
  • 1 egg, beaten
  • 1 onion, cut into cubes
  • 3 spring onions, sliced
  • 1 tablespoon fresh oregano
  • 1 tablespoon fresh basil
  • 2 tablespoons olive oil
  • salt
  • pepper

spinach cookies recipe, συνταγή μπισκότα, σπανάκι, σπανακοπιτάκια, σφολιάταμ παρμεζάνα, φέτα, ελληνικά, τυρί, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Directions

  • Boil water in a large pot for a few minutes.
  • Saute onion and green onions in olive oil
  • Add the spinach.
  • Add the herbs, salt and pepper.
  • Then add the egg, cheese and stir.
  • Taste and add salt and pepper as desired.
  • Roll out the pastry and spread over the pastry mixture of spinach.
  • Wrap and put it in the freezer for 30 minutes.
  • Cut it into slices and place them on a baking sheet with parchment paper.
  • Bake in a well preheated oven for 20 minutes at 180°C.

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan