ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ VEGAN ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΙΑ BURGER

Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι για να φτιάξεις vegan burger! Σήμερα δοκιμάζω μια εναλλακτική χωρίς όσπρια, αλλά με κιμά σόγιας!

Από όταν έμαθα να φτιάχνω vegan cheddar melt άρχιζα να πειραματίζομαι με διάφορες συνταγές που μπορούν μέσα να έχουν αυτό το μαγικό spread! Σήμερα που έφτιαξα αυτά τα πανεύκολα μπιφτέκια τα απογείωσα με το «σωστό» spread.

Συστατικα

Υλικά για 5 burgers:
  • 200 γρ. κιμάς σόγιας
  • 1  κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (π.χ. ρίγανη, δυόσμος, μαιντανός)
  • 200 γρ. βρώμη, αλεσμένη σε σκόνη
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
Για το στήσιμο ενός burger:
  • Ψωμί για 1 burger
  • 1 μπιφτέκι
  • 1 φέτα ντομάτα
  • 1 φέτα μαρούλι
  • 1 λεπτή φέτα κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. vegan cheddar melt (Δες τη συνταγή εδώ)

Οδηγιες

  • Αρχικά ετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (Συνήθως πρέπει πρώτα να τον βράσουμε και έπειτα να τον σουρώσουμε και να τον αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.)
  • Περνάμε τα λαχανικά από τον τρίφτη, στο λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε, και έπειτα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το λάδι.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τη βρώμη και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια. Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. 
  • Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα αραδειάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά.
  • Όταν πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τα γυρνάμε και από την άλλη.
Για το στήσιμο ενός burger:
  • Φρυγανίζουμε το ψωμί σε μια τοστιέρα. Αν δεν έχουμε τοστιέρα μπορούμε απλά να το ψήσουμε σε ένα καυτό τηγάνι για 3 λεπτά.
  • Αλοίφουμε τη βάση με μια κουταλιά της σούπας vegan cheddar melt, προσθέτουμε το μπιφτέκι και συνεχίζουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα.
  • Κλείνουμε και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *