search

VEGAN ΚΑΙ GLUTEN FREE ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ CRANBERRIES

_MG_1718

Ένα από τα πιο απλά, σχεδόν βασικά κέικ που μπορείς να φτιάξεις στη vegan ζαχαροπλαστική! Super γρήγορο και πεντανόστιμο!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 8 γρ. baking powder
  • 150 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
  • 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 120 ml λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
  • 300 ml γάλα σόγιας ή αμυδάλου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 100 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 100 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ.
  • Τοποθετούμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα βάζο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά συστατικά και ανακατεύουε καλά.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40/45 λεπτά, βυθίζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα και αν βγεί καθαρή, είναι έτοιμο.
Cool Artisan