search

ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ (VEGAN ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)

Μια συνταγή που λατρεύουν πολύ στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, εξελίσσεται και γίνεται πιο υγιεινή (για λιγούρες χωρίς τύψεις)!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 290 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 2/4 κούπας παπαρουνόσπορο
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μηλόξιδο
  • 240 ml φυτικό γάλα, αμυγδάλου ή σόγιας
  • 3 κ.σ. λεμόνι, ξύσμα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Ταχίνι με μέλι για το γλάσο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Λαδώνουμε γενναιόδωρα την φόρμα του κέικ και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι. Με προσοχή για να καλύψουμε όλες τις άκρες και σχισμές.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τα ξηρά συστατικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και την γεμίζουμε μέχρι τα 3/4.
  • Χτυπάμε την φόρμα στον πάγκο για να απελευθερωθεί οποιοσδήποτε αέρας έχει εγκλωβιστεί και να γεμίσουν όλες οι σχισμές.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά ή τρυπάμε το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ πάνω σε μια πιατέλα.
  • Περιμένουμε να κρυώσει πριν το καλύψουμε με το ταχίνι.
Cool Artisan