search

ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

Το σημερινό κέικ έχει ολόκληρα αχλάδια μέσα, τα οποία αφού τα βράσουμε τα τοποθετούμε στο κέικ και το κάνουν έξτρα ζουμερο!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 3 αχλάδια, ξεφλουδισμένα*
  • 220 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 140 ml γάλα σόγιας, ή άλλο φυτικό γάλα
  • 10 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 ml ελαιόλαδο, ή άλλο φυτικό λάδι
  • 1 κ.σ. (15ml) λευκό ξύδι, ή μηλόξιδο
*Βάζουμε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, τη βανίλια, το ελαιόλαδο και το ξύδι και τα χτυπάμε μαζί.
  • Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ με λάδι καρύδας και ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος.
  • Τοποθετούμε προσεκτικά τα αχλάδια μέσα στη φόρμα.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Εάν βγαίνει καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  • Το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Cool Artisan