Ένα από τα πιο απλά, σχεδόν βασικά κέικ που μπορείς να φτιάξεις στη vegan ζαχαροπλαστική! Super γρήγορο και πεντανόστιμο!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 8 γρ. baking powder
- 150 γρ. αμύγδαλα, τριμμένα
- 200 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 120 ml λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο
- 300 ml γάλα σόγιας ή αμυδάλου
- 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 100 γρ. αποξηραμένα cranberries
- 100 γρ. αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ.
- Τοποθετούμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε όλα τα υγρά συστατικά σε ένα βάζο και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά συστατικά και ανακατεύουε καλά.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα cranberries.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40/45 λεπτά, βυθίζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα και αν βγεί καθαρή, είναι έτοιμο.