Τα φουντούκια είναι ο αγαπημένος μου ξηρός καρπός σε όλες τους τις εκδοχές! Εδώ φτιάχνω ένα απολαυστικό ζουμερό κέικ συνδυάζοντας χουρμάδες με τριμμένα φουντούκια.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 15 βασιλικοί χουρμάδες, μουλιασμένοι όλη τη νύχτα σε κρύο νερό, ή για 10 λεπτά σε βραστό νερό, στραγγισμένοι
- 200 γρ. φουντούκια, τριμμένα, αν δεν τα βρίσκεις έτοιμα, μπορείς να τα σπάσεις σε ένα μπλέντερ
- 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
- 4 κ.σ. λάδι, από καρύδα, φουντούκια ή άλλο φυτικό λάδι
- 1/4 κ.γ. διττανθρακικό νάτριο (όξινο ανθρακικό νάτριο)
- 80 ml φυτικό γάλα, της επιλογής σου
- Αλάτι για την γεύση (Προαιρετικό)
- 2 τ.γ. Amaretto λικέρ (Προαιρετικό)
- 40 γρ. κουβερτούρα (προσοχή να είναι φυτική)
- 2 κ.γ. φυτικό γάλα, της επιλογής σου
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τους χουρμάδες και τους χτυπάμε να γίνουν ένας λείος πουρές.
- Προσθέτουμε τον πουρέ σε ένα μπολ μαζί με όλα τα άλλα συστατικά και ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ, προσοχή να είναι λαδωμένη.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Μόλις το κέικ κρυώσει εντελώς φτιάχνουμε το γλάσο.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
- Το στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ