Σαλάτα κινόα με κοτόπουλο και λαχανικά

Το μεταεορταστικό detox συνεχίζεται με σαλάτα κινόα, κοτόπουλο, μυρωδικά και λαχανικά! Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική και για το ταπεράκι του γραφείου.

 

Συστατικα

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού (ανάλογα με τη γεύση)
  • 1 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού

Οδηγιες

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με 3/4 από κουταλάκι του γλυκού αλάτι με ένα πιρούνι.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε ελαφρά μαζί με το λάδι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
  • Περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το μίγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού
  • Εν τω μεταξύ, βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού
  • Προσθέτουμε και την κινόα και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το να σταθεί για 5 λεπτά.
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μίγμα του ελαιόλαδου και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρο.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Χτυπάμε το ξύδι με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού.
  • Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την σάλτσα.
  • Σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και το ψητό κοτόπουλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *