search

H κλασσική μπουγάτσα σφολιάτας με κρέμα γίνεται πιο σέξι με μια στρώση από ζουμερή γέμιση φράουλας! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκες ή κατεψυγμένες φράουλες, ή ακόμα και άλλα κόκκινα φρούτα του δάσους.



Υλικά

Για τη μπουγάτσα
  • 1 φύλλο σφoλιάτας
  • 250-300 γρ φρούτα του δάσους κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 70 γρ σταφίδες
  • 70 γρ ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια) χοντοκομμένοι
  • λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα
Για την κρέμα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 400 γρ. γάλα
  • 1 μεγάλη κουταλιά αλεύρι
  • 1 μεγάλη κουταλιά κορν φλαουερ
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. βούτυρο στο τέλος

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε από την κρέμα. Βράζουμε τη μισή ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μαζί το γάλα εκτός από 2 κ.σ. και το σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε τους 3 κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και 2 κ.σ. γάλα σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός και προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι και κόρν φλάουερ.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μόλις βράσει το γάλα προσθέτουμε από αυτό σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού με τη βοήθεια μας κουτάλας και ανακατεύοντας συνέχεια με προσοχή για να μην γίνει ομελέτα.
  • Βάζουμε 2-3 κουταλιές από το γάλα ώστε να πάρουν μεν θερμοκρασία τα αυγά και να ζεσταθούν, αλλά να μην γίνουν ομελέτα.
  • Έπειτα επιστρέφουμε όλο το μείγμα με τα αυγά στη κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα σε χαμηλή φωτιά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πήξει η κρέμα μας, προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πατισερί σε ένα ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει στη κατάψυξη (5 – 10 λεπτά), εφάπτοντας πάνω της μια μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
  • Παράλληλα σουρώνουμε τα νερά από τα φρούτα του δάσους και προσθέτουμε σε αυτά το μοσχοκάρυδο, λίγη ζάχαρη, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς.
  • Αλευρώνουμε τη σφολιάτα καλά και από τις 2 πλευρές και τη βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
  • Βάζουμε τη κρέμα στο μεσαίο κομμάτι και πάνω από τη κρέμα βάζουμε τη γέμιση με τα φρούτα.
  • Καλύπτουμε τη γέμιση με τα άλλα δύο κομμάτια της σφολιάτας
  • Αλείφουμε όλη την πίτα με έναν κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια με παγωτό βανίλια προαιρετικά
Cool Artisan